Un taller sobre desenvolupament emocional caní inicia les activitats de la Setmana de la Terra
11/5/2016
El pati de l’escola Ernest Lluch va acollir dimecres, 4 de maig, un taller introductori d’educació canina, la primera activitat de la Setmana de la Terra, que hem organitzat des de la Regidoria de Medi Ambient i Sanitat de l’Ajuntament d’Abrera.
L’ensinistrador, educador i terapeuta emocional del Centre Caní Fercan, Fernando Calamonte, va realitzar el taller, on es va destacar la rellevància de la salut mental i l’equilibri dels gossos, a l’hora de corregir comportaments com un lladruc excessiu i molest, o la importància de passejar-los per prevenir situacions d’estrès.
Convivència urbana
L’educador caní va explicar que per facilitar la convivència urbana amb els nostres gossos és important recollir sempre els seus excrements a la via pública. També que cal portar els gossos sempre lligats, i en cas de que siguin considerats gossos potencialment perillosos, a més, amb morrió. Un gos potencialment perillós ha de disposar d’una llicència de tinença que es tramita a l’Ajuntament.
També es va destacar la importància de que el nostre gos estigui inscrit al cens municipal de gossos i que porti un xip identificatiu, ja que és la manera de poder recuperar-lo si s’escapa.
En relació a l’equilibri mental del gos, Fernando Calamonte va assenyalar que no es pot deixar el gos tot el dia sol a una terrassa o pati, ja que pot acabar desenvolupant una conducta orientada al lladruc, a més de la molèstia que pot ocasionar als veïns.
Finalment, l’expert caní va recordar que s’ha d’evitar que el gos s’escapi de casa. En aquest sentit, s’ha d’impedir que pugui sortir per la porta o la tanca del jardí, fins i tot si vivim en barris.