Des de l'Ajuntament d'Abrera apostem perquè, entre totes i tots, contribuïm a gaudir d'unes Festes de Cap d'Any lliures de sexisme i LGTBI-fòbia!
28/12/2022
Des de l'Ajuntament apostem, una vegada més, perquè, entre totes i tots, contribuïm a gaudir d'unes Festes de Cap d'Any lliures de sexisme i LGTBI-fòbia. En aquesta línia, habilitarem un Punt Lila al recinte del Pavelló d'Esports Municipal (Pg. de l'Estació, 24), on es celebrarà la Festa de Cap d'Any Jove, i també podreu adreçar-vos al personal d'organització de la Festa de Cap d'Any dels 80's i 90's al Gimnàs Municipal (C. de Salvador Espriu,1). Podeu adquirir les vostres entrades a l'enllaç que trobareu a continuació.
Si presencies algun acte sexista i/o LGTBI-fòbic, o necessites ajuda, comunica-ho! A continuació us detallem algunes recomanacions perquè, entre totes i tots, a Abrera gaudim d'unes festes de Cap d'Any lliures de sexisme i LGTBI-fòbia!
A través dels Punts Lila oferim suport i assessorament a les víctimes i sensibilitzem la població vers les relacions igualitàries, els rols i estereotips de gènere i la prevenció de conductes masclistes i LGTBI-fòbiques
Enguany habilitarem un Punt Lila al recinte del Pavelló d'Esports Municipal (Pg. de l'Estació, 24), on se celebrarà la Festa de Cap d'Any Jove, i també podreu adreçar-vos al personal d'organització de la Festa de Cap d'Any dels 80's i 90's al Gimnàs Municipal (C. de Salvador Espriu,1).
- Adquiriu les vostres entrades per a les festes de Cap d'Any a Abrera fent clic aquí
En qualsevol dels dos espais, si algú pateix una agressió masclista i/o LGTBI-fòbica i necessita ajuda, pot dirigir-se a qualsevol dels agents de l’equip de l’organització de les festes de Cap d’Any; el Punt Lila, el personal de barra, el personal tècnic de so i animació, el personal mèdic o de seguretat i aquests s’encarregaran d’atendre o derivar cada cas segons el circuit establert.
Funcions i objectius del Punt Lila:
- Sensibilitzar la població vers les relacions igualitàries, els rols i estereotips de gènere i la prevenció de conductes masclistes i LGTBI-fòbiques.
- Generar un espai de seguretat per a les dones i persones LGBTIQ+ en cas d’assetjament, agressió o situació incòmode per motius de gènere, orientació sexual o d’identitat i/o expressió de gènere.
Què s'hi pot trobar?
- Personal professional qualificat per atendre les situacions conflictives i resoldre dubtes i inquietuds.
- Material de sensibilització i dinamitzacions d'una manera dinàmica que convida a la reflexió i conscienciació respecte a les violències patriarcals i cisheternormatives.
- Informació sobre els recursos i serveis disponibles.
- Un espai d’atenció segur i sense judicis on acudir davant qualsevol agressió masclista i rebre ajuda i suport.
Totes i tots contribuïm a garantir unes festes de Cap d'Any lliures de sexisme i LGTBI-fòbia. Preneu nota de les següents recomanacions!
Has de saber:
- Molestar NO és lligar. És assetjar!
- Convidar a una copa NO dona dret d’accés al cos de ningú.
- L’alcohol NO és excusa, de cap manera s’abusa!
- Insultar, fer bromes o acudits en relació amb el gènere o a la diversitat sexual NO fa cap gràcia. És una agressió que cal parar!
Posa límits:
- Tu decideixes els teus límits.
- No ets borde quan poses límits.
- Estar de festa no vol dir estar en un aparador en venda.
- No ho normalitzis i busca ajuda si ho necessites.
- Les amistats també han de respectar els teus límits.
- Si t’incomoda para-ho. Mai és una ximpleria!
- Que comencis no vol dir que tinguis obligació d’anar fins al final.
I recorda:
- Si les teves amistats es passen, posa límits!
- Si presencies una agressió NO callis. NO la toleris!
- És responsabilitat de tothom garantir unes festes lliures de sexisme.
Com actuar si algú pateix o presencia una agressió sexista o LGTBI-fòbica? La línia d’atenció davant situacions de violència masclista, gratuïta, confidencial i d’atenció 24h és el T. 900 900 120
Si algú pateix una agressió masclista i necessita ajuda, pot dirigir-se al Punt Lila i a qualsevol dels agents de l’equip de l’organització de les festes de Cap d’Any, el personal de barra, el personal tècnic de so i animació, el personal mèdic o de seguretat i aquests s’encarregaran d’atendre o derivar cada cas segons el circuit establert.
Per part de qui presencia un acte masclista, si es donen actituds i comentaris sexistes per part de les nostres amistats cal poder-ho frenar. Hem de deixar de tolerar tot aquest recull d’actituds, que s’han anat normalitzant i perpetuant al llarg dels anys, i posar consciència en com aquests són discriminatoris, ofensius i sexistes o LGTBI-fòbics.
Hem de deixar de riure les brometes o les floretes, que molts cops es tiren a les dones, i molt seriosament davant comentaris degradants, amb relació a la identitat o expressió de gènere o d’opció afectiva i sexual, burles i insults, envaïment de l’espai personal, tocaments no permesos, al·lusions de caràcter sexual no desitjats per l’altre... Cal parar-ho!
Cal poder donar suport a la víctima, preguntar si li cal ajuda i, sempre, respectar la seva decisió. En cas de declinar-la, mantenir-nos accessibles i alerta per si la persona canvia d’opinió. En cas afirmatiu, contenir i acompanyar als dispositius especialitzats.
Existeix una línia d’atenció davant situacions de violència masclista: el telèfon gratuït i confidencial d’atenció 24h: T. 900 900 120
Per unes festes de Cap d'Any lliures de sexisme i lgtbi-fòbia a Abrera!
Us informem de tota l'actualitat. Seguiu-nos!
- Web abrera.cat
- Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
- Youtube Ajuntament d'Abrera
- Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
- Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.