Temporada de bolets: si no n’esteu segurs, no els agafeu ni us els mengeu!
16/10/2017
Els nous coneixements científics han evidenciat que alguns bolets que s'havien considerat tradicionalment com a comestibles, han passat a ser considerats com a tòxics, com és el cas del verderol, groguet o pixaconill, segons la contrada (en castellà, seta de los caballeros). El desconeixement i la confusió amb espècies comestibles d'aspecte semblant fan que cada any, en arribar la temporada de bolets, es produeixin intoxicacions, algunes, fins i tot, mortals.
El criteri bàsic per evitar una intoxicació per la ingestió de bolets tòxics és consumir únicament aquells que se sap amb tota certesa de quina espècie són. Si es té algun dubte a l'hora d'identificar-los, rebutgeu-los!
Conserveu-los al frigorífic. Consumiu-los aviat, amb moderació i cuits.
No colliu els bolets que creixin als parcs i jardins, a les vores de les carreteres o a prop de zones industrials.
En cas d’intoxicació, aneu immediatament al centre mèdic més proper i porteu les restes dels bolets que us quedin o que hagueu llençat a la brossa.