Engega el cicle de teatre breu Glops, amb tres obres professionals de gran qualitat
27/5/2019
Els espectadors poden descobrir, en petites píndoles de quinze minuts, el millor teatre de la mà d'artistes professionals del Festival Píndoles de Barcelona.
Els coordinadors del Festival Píndoles defineixen els seus espectacles com "teatre breu en espais vius", i és que l'enigma del lloc on es produiran les peces és una de les característiques d'aquesta proposta cultural que apropa el teatre als llocs més recòndits d’Abrera. Després de trovar-se a la porta de l’Ajuntament, el públic és dividit en grups reduïts i comencen un circuit que els porta a veure tres obres de teatre breu de diferent gènere i estil. Els guies sempre demanen als espectadors que, si es topen amb un altre grup, no els expliquin el final de l'obra anterior per mantenir-ne la intriga del sorprenent final.
La primera proposta es va representar al pati de l’edifici de Serveis Socials (antiga Casa de la Vila, al carrer Major), un espai desconegut per al gran públic. Recordem que l’edifici es va inaugurar el passat novembre. En aquest espai s’hi va representar “Aquest sol hi és per a tots?”, de Martí Costa i interpretada pel mateix autor i les actrius Núria Bonet i Aura Foguet. L'obra tracta sobre la vida tranquil·la d’un home, que es capgira quan una bomba cau sobre casa seva. La guerra, l'exili i l'auxili són els temes d’actualitat propera, candent i cíclicament històrica que es toquen en aquesta obra teatral que vol mantenir la memòria viva sobre el drama dels refugiats.
La segona de les obres proposades va ser "El detectiu", de la Companyia Vintperquatre i autoria d'Octavi Egea. La protagonitzen Àngel Amazares, Arnau Armengol i Edu Gibert i ens explica les peripècies del detectiu Quinlan, a qui els negocis no li anaven gens bé. Però tot canvia quan li encomanen un treball: assassinar un home. L’espai on es va representar va ser El Capritx Ibèric, a la Rambla del Torrentet.
La darrera de les tres propostes de teatre breu va ser "Que algú apagui el llum", de Sílvia Navarro i interpretada per Lluís Garrido i Júlia Santacana. Aquesta obra tracta sobre la vida d'un pacient de TOC, que ens explica com és la seva vida amb aquesta malaltia, el seu dia a dia, les seves obsessions i una història d’amor ben emotiva. La sala de juntes del Mercat Municipal va ser l’escenari perfecte per aquesta petita obra teatral.
La propera funció ja s'ha programat per al 15 de juny al barri del Rebato i amb una programació totalment renovada i tres espais secrets nous.